ΚΑΣΤΑΝΙΑ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)


Στο κέντρο  του χωριού. Ναός μονόχωρος καμαροσκέπαστος διαστάσεων 6.30 Χ 3.50μ. με νάρθηκα (4.62 Χ 3.25μ) που αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη.Η αψίδα είναι εξωτερικά τρίπλευρη.Στο κέντρο του νότιου τοίχου υψώνεται το καμπαναριό που αποτελείται από ορθογώνιο τμήμα . Στην κορυφή υπάρχει σταυρός. Τοιχοποιία με αργούς λίθους, κονίαμα και κεράμους. Στη νότια πλευρά της εκκλησίας υπάρχουν γλυπτά μέλη μαρμάρινου τέμπλου που αποδίδονται στο μαρμαρά Νικήτα και στο εργαστήρι του.
Ο ναός διασώζει ξυλόγλυπτο τέμπλο  με τις δεσποτικές εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του αγιου Νικολάου που χρονολογούνται από το 1789.Απο πάνω είκόνες τοποθετημένες, που διαμορφώνουν τη Μεγάλη Δέηση και στην κορυφή σταυρός με την παράσταση του Εσταυρωμένου ανάμεσα στους Ευαγγελιστές που εικονίζονται στα άκρα των κεραιών του.
(ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ, ΔΡΑΝΔΑΚΗΣ)

ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Στο κέντρο του χωριού. Ναός μονόχωρος καμαροσκέπαστος διαστάσεων 6.30 Χ 3.50μ. με νάρθηκα (4.62 Χ 3.25μ) που αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη. Ο ναός διασώζει ξυλόγλυπτο τέμπλο με τις δεσποτικές εικόνες που χρονολογούνται από το 1789. Στην κορυφή σταυρός με την παράσταση του Εσταυρωμένου ανάμεσα στους Ευαγγελιστές που εικονίζονται στα άκρα των κεραιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου