ΚΑΡΕΑ

Ορεινό χωριό με 86 κατοίκους, απέχει 6χλμ. από το Οίτυλο και αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Οιτύλου. Εδώ γεννήθηκε το 1892, ο δημοσιογράφος, λογοτέχνης, χρονογράφος και κριτικός βιβλίου και θεάτρου, Γεώργιος Φτέρης (ψευδώνυμο του Γεωργίου Τσιμπιδάρου), που πέθανε στην Αθήνα το 1967.

ΚΑΡΕΑ (ΚΑΤΩ), ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΕΑ (ΚΑΤΩ), ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΕΑ (ΚΑΤΩ), ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΕΑ (ΠΑΝΑΓΙΑ)
ΚΑΡΕΑ (ΠΑΝΑΓΙΑ)

ΚΑΡΕΑ (ΠΑΝΑΓΙΑ)Εκκλησάκι Αγία Βαρβάρα στην οροσειρά πάνω από την πάνω και κάτω Καρέα,όπου ανακαινίσθηκε τα τελευταία χρόνια. Με εκπληκτική θέα τόσο πρός το Γύθειο όσο και πρός το Λιμένι.

Εκκλησάκι Αγία Βαρβάρα στην οροσειρά πάνω από την πάνω και κάτω Καρέα,όπου ανακαινίσθηκε τα τελευταία χρόνια. Με εκπληκτική θέα τόσο πρός το Γύθειο όσο και πρός το Λιμένι.

Στην τελευταία φωτό τού βίντεο πού αναρτώ και εδώ φαίνεται όρθιος ο μπάρμπα Σπύρος, ανάμεσα στούς δύο Καριώτες Ιερείς. Τον πατέρα μου παπαΓιάννη Τζανάκο και τον παπαΝίκο Τσαπατσάρη. (tzanakospanagiotis.blogspot.gr)

ΚΑΡΕΑ- ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ by vasiliskaravako

ΚΑΡΕΑ ΛΙΜΕΝΙ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Ilias I. Tzanakos
boutselis john την Απρίλιος 20, 2009
Το εκκλησακι αυτο βρισκεται πανω απο το χωριο ΚΑΡΕΑ στην κορυφη του βουνου (Μεταμόρφωση Σωτήρος) το εχει φτιαξει ο Μπούτσελης Παναγιώτης. Για να πάτε εκει αρκει να εχετε πιστη θέληση και κουραγιο για περιπου 1-2 ωρες περπατημα πανω στο βουνο. Ειναι το εσωτερικο απο μια γκρεμισμενη εκκλησια εκει που ειναι τα κερια ηταν (ειναι ακομη) το Ιερό
εκκλησία στο χωριό Καρέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου